• +46 21 33 44 66
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • SBR Byggingenjörerna

Aros Besiktning Ditt lokala besiktningsföretag i Västerås

Aros Besiktning har medlemskap i SBR ingenjörers riksförbund och Rise certifikat vilket kännetecknas av hög kvalité och kunskap

Bra hantverkare

Duktiga eller bra hantverkare finns det gott om, det gäller bara att hitta de. En hantverkare går oftast på gamla referenser och rykten, en duktig hantverkare är mestadels ganska fullbokad. Det är några urvalsvariabler som en beställare ska ta hänsyn till.

 Hur hittar man då denna kompetenta hantverkare

  •  Börja med att lyssna med dina närmaste grannar, har de anlitat någon bra hantverkare.
  • Åk runt till de olika brädgårdarna på orten, prata med personalen i företagsförsäljning.
  •  Kontakta de mellan/stora företagen, beroende på typ av arbeten.
  • Sök på nätet
  •  När du har fått ett antal träffar och referenser, skriver du ett förfrågningsunderlag. D.v.s. vad vill du att hantverkaren ska göra. I förfrågningsunderlaget ska det även finnas med vilket avtal som ska gälla, konsumenttjänstlagen vid småhusentreprenader.

·         Skicka förfrågningsunderlaget till minst tre entreprenörer, i ditt underlag ska det stå tydligt vad som gäller.

·         När du har fått svar på din förfrågan, ska den behandlas enligt följande. Du ska inte anlita entreprenören om du får ett muntligt telefonsamtal, du ska inte anlita honom om du får en handskriven offert. Du ska inte anlita honom om svarta pengar förekommer eller är förslagna. Du ska inte anlita entreprenören om han inte vet vad avtalen står för.

·         Du kan anlita honom, om offerten är skälig samt hänvisar till RO-formulär eller konsumenttjänstlagen.

·         Avtalet mellan beställaren samt entreprenören ska innehålla, offert/kontrakt, tidsplan, betalningsplan samt entreprenörsförsäkring. Beroende på storleken på entreprenaden ska alltid en besiktning göras på utförda arbeten innan hellikvid utbetalas. En besiktning kostar ca 3000-6000 kr beroende på omfattningen.

 

 

Konsumenttjänstlag (1985:716)

Lag (1993:320) om byggfelsförsäkring m.m. Arbetsmiljölag (1977:1160)

Hantverkarformuläret 09

Allmänna bestämmelser för småhusentreprenader ABS 09